:

TRAVELS: HARRY POTTER STUDIO TOUR 2012

Det var några skolklasser och väldigt många turister från hela världen där, japaner, kineser, norrmän, tyskar, spanjorer, och de flesta var faktiskt i åldrarna 25-40.
 
Innan vi fick gå in i själva studion så spenderade vi en halvtimme i den gigantiska shoppen där blandannat Honeydukes (Godisbaronen i Hogsmead) fanns. Där blev några hundralappar spenderade.

 
Först fick vi gå in till ett stort 3D rum där guiden pratade och vi fick se en ganska så långt intro om Harry Potters storhet och höra regler och sedan sjunga för en cancersjuk tjej som fyllde år. Hon var överlycklig.
Sen fick vi gå in i ett annat rum där vi såg en 5 minuters lång sammanfattning av alla filmer på en stor bioskärm, och sedan så rullades skärmen upp och bakom den kom ingången till Stora Salen. Var verkligen inte beredd på det.

Ron Weasleys julbalsklädnad
Harry Potter, Hermione Granger, Cho Chang och Viktor Krums julbalsklädnader
Gryffindorpojkarnas sovsal och Harrys säng och tillhörigheter.
Erisedspegeln

Fleur Delacours skolklädnad
Den tjocka damen från De Vises Sten
 
Efter oändligt tjat laddar jag upp några bilder från mitt besök på Harry Potter studion i Leavesden Watford London. Det var något av de sjukaste jag någonsin har gjort. Det var helt fantastiskt, surrealistiskt. Jag var mållös. Ja ni kan ju tänka er känslan att kliva in i "The Great Hall". Exakt samma Stora Sal som Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint har klivit in i under de 10 åren som filmerna spelades in. Magiskt. Helt klart min favorit del på hela tour:en för man kände sig som 6 år igen. Så mäktigt.
 
Resan dit tog cirka 1 och en halv timme med buss, och som ni ser på bilden nedanför så åkte vi dit i en Harry Potter dubbeldäckare. Inträdet och resan dit var vääldigt dyr. Men så värt det efter 11 års längtan.
(Alla bilder är tagna av mig eller Madelen och är upphovsrättade. )